2.6.16

Kun on 17 vuotta värjännyt hiuksiaan melkein mustiksi, miten onnistuu vaalennus?

Joskus markka-aikaan keksin kotivärjäyksen ilot, ja siitä lähtien olenkin tasaisin väliajoin joko värjännyt itse hiuksiani, tai käynyt kampaajalla.

Värikerrosta toisensa perään, monta kertaa vuodessa.

Pisimmillään juurikasvu on päässyt muutamiin sentteihin, jonka jälkeen tyvi on taas vedetty tummalla, koska hiukseni ovat pituuksiltaan olleet niin moneen kertaan tummaksi värjätyt, että ne näyttävät lähes mustilta. Ja parin kuukauden päästä taas juurikasvu loistaa.

En enää oikeastaan tiedä, millainen oma hiusvärini olisi. Se on mahdotonta tietää, koska eihän se tyvi oikeastaan kaikkea kerro. Muistan, että joskus 8. luokalla minulla oli vielä kaunis pähkinäisen ruskea tukka, mutta nykyään juuresta pukkaa aika harmaata ruskeaa :D


Tällä kertaa pyysin kampaajaltani, Liedon COCO kauneussalonki ja komistamon Maijulta, että ei vedettäisi sitä tyveä taas kerran tummaksi. Voisiko hiuksilleni tehdä jotain sellaista, että se tyvikasvu ei enää erottuisi niin voimakkaasti? En jaksa tätä vuosikausien kierrettä. Olen myös kiinnostunut näkemään, mitä sieltä oikeasti on tulossa, kun hiuksen antaisi kasvaa rauhassa, värjäämättä.

Nyt, kun hiukseni ovat vielä suht lyhyet, muutos on helpompi tehdä, kuin vaikka vuosi sitten, jolloin ne olivat selän puoliväliin.

Kampaajani Maiju tutkaili tyveäni, ja teki suunnitelman. Tukkaa minulla on paljon, joten sen ilmeen vaalentamiseen tarvittaisiin raitoja pieninä osioina, jotta toivottu vaikutus saataisiin yhdellä vaalennuskerralla. 

Instaan laitoin eilen kuvan raidoitusfolioiden määrästä :D Käykää kurkkaamassa täällä :) 

Ensin hiukset raidoitettiin, ja sen jälkeen niihin laitettiin sävy, joka tasoitti eriasteiseksi vaalentuneet raidat. Maiju käytti hiuksiini Olaplexia, joka samalla hoitaa hiusta, jotta se pysyisi vaalennuksesta huolimatta hyvässä kunnossa.

Ensivilkaisuni kuivattuihin hiuksiini oli jopa hieman järkyttynyt :D Noinko paljon ne vaalenivat! Minulla ei ole varmaan 17 vuoteen ollut näin vaaleaa ilmettä. Muutos on omaan silmään iso.


Täältä tekstistä näette, kuinka tumma hiukseni vielä talvella oli. Kuva myös alla.

Ja nyt mennään tällaisissa sävyissä :) Aika paljon pehmeämpi värimaailma, vai mitä! Käy ruskettuneeseen ihoon kivasti. Tyven juurikasvua ei siis enää värjätty, vaan mentiin sen ehdoilla.
Ja mikä parasta, nyt ei pitäisi enää juurikasvun loistaa kilometrien päähän :) Toiveena on, että saisin pidettyä nyt pitkän välin ilman värikäsittelyitä ja samalla kasvatan hiustani :) Kohtahan se vauvakin tulee, jolloin ei varmasti tule vähään aikaan lähdettyä kampaajan tuoliin istumaan tuntikausiksi.

Keltainen äitiysmekko, saatu 9kk.fi

Kävin muuten ekaa kertaa Liedossa kampaajalla! Ollaan asuttu täällä kohta kolme vuotta, mutta vasta viimeisen vuoden aikana olen tajunnut, että ei sitä aina tarvitse lähteä Turkuun päin palveluita hakemaan :)

Aika kivaa vaihtelua, kun ei tarvitse etsiä parkkipaikkaa, maksaa parkista, ja palveluhinnatkin ovat ilman ns. isonkirkonlisää.


Kiitos yhteistyöstä ja kivasta tukasta Maiju ja COCO kauneussalonki ja komistamo! :)

13 kommenttia:

 1. Ooolalaa tosi hyvä väri!:) aika samanlainen kun mulla 😄😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja en oo edes nähny sun tukkaa, meidän pitäis nähdä! :)

   Poista
 2. Uusi lukijasi moikka! Muutaman päivän blogia lukeneena olen jo jäänyt koukkuun.
  Mutta noi sun hiukset, upeat ja piristää kasvojasi upeasti. Hiustyylisi on juuri sellainen mitä itsekkin kovasti haaveilen leikkauttaa, kun vaan rohkeus riittää. Haluaisitko laittaa kuvan hiuksista takaa, näkisi miten leikkaus menee?
  Mukavaa kesää! -Irina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä tykkään kans, ensin meni hetki totutellessa, eikä ihme kun vertaa noita kuvia entisestä :D Mutta nyt on kyllä niin ihana katsoa peiliin :) Mä laitan kuvaa takaapäin, laitanko tänne tähän tekstiin vai ootko instassa?

   Poista
  2. Iiks. Perjantaina olis kampaajalle aika, josko uskaltaisi repästä ja leikata! Vähän samaa tyyliä hakusessa kuin sulla.

   Poista
 3. No nyt näyttää hyvältä :)

  Tuolla samalla keinolla sain pikku hiljaa kasvatettua kokonaan oman värin takaisin. Liukuvärjäys tuli muotiin, niin juurikasvu ei haitannut. Nyt olen viimeksi värjännyt hiukset kolme vuotta sitten, eli aika lailla omalla värillä mennään :)

  Mieli tavallaan tekisi taas vähän värjätä, mutta toisaalta taas ei. Jos päädyn värjäykseen, niin laitan vain sellaisia raitoja, jotka voi taas kasvattaa pois.

  t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jospa nyt itsekin sais kasvateltua omaa väriä, se vasta vaihtelua oliskin näin monen vuoden jälkeen :D

   Poista
 4. Kivalta näyttää! Vähän samanlainen stoori itselläni takana, mutta en ole värjännyt hiuksiani enää laisinkaan yli kahteen vuoteen väreistä saamieni allergisten reaktioiden vuoksi. Pelkäsin ihan hirveästi, että oma hiusväri olisi sellainen todella harmaa maantienvärinen ja kasvatusprosessi oli aika raastava, kun mitään raitojakaan ei kampaaja uskaltanut laittaa. Nyt ei ole enää purkkiväreistä jälkeäkään ja ikioma väri paljastuikin lämpimäksi ja melko tummaksi. Vaihtelunhaluisena toki tekisi mieli värjäillä, mutta parempi jättää kokeilematta. Näillä mennään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muakin on alkanut mietityttämään ne kaikki värjäämisten keräämät kemikaalit.. eihän ne hyväksi voi olla. Saa nähdä, jos nyt saisi itsensä pidettyä vähemmällä värjäämisellä :)

   Poista
 5. Sulle sopii tosi hyvin tuollainen hiusväri. Paljon naturellimpi eikä niin vie väriä kasvoiltasi :) Se Miia, mitä itse muistaa :D hah. Loistava tulos siis. Itse olen jo vuosia värjännyt raidoitustekniikalla siskollani ja 3kk välein käyn about uusimassa tuloksia. Itse en ole vuosiin värjännyt enää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä varmaan muistat paremmin mun entisen värin kuin minä itse :D Ei sitä itse silloin katsonut :D

   Poista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...