27.5.16

Se k a i k i s t a helpoin kotiruoka.

Tämä on nyt vähän ärsyttävää viisastelua, mutta ihan oikeasti totta!

Lapsen kanssa ruuanlaitto on välttämätöntä, mutta useimmiten myös siihen vaadittava keskittyminen tuntuu olevan hukassa, samoin aika on kortilla.

Jollain on koko ajan sinulle asiaa, tai sitten se joku haluaa auttaa. Tai sitten ruuan pitäisi olla pöydässä JUST NYT ja sulla on perunat vielä jääkaapissa, eikä vesikään vielä kiehu.


No mikä on kaikista helpoin kotiruoka?

Se on eilinen ruoka. Jopa toissapäiväinen. Me syödään sitä usein.

Kun Ruu syntyi, mulla jäi lämpimän ruuan syöminen ihan minimiin. Ruu oli suuritarpeinen, halusi olla koko ajan lähellä ja mieluiten tissillä. Monesti iltapäivällä viiden maissa Jussi tuli kotiin ja minä huomasin syöneeni pari voileipää koko päivänä.

Sitten hoksattiin alkaa tekemään joka päivälle lounas valmiiksi. Edellisenä päivänä ruokaa aina sellainen satsi, että siitä riittää myös minun seuraavan päivän lounaani. Siitä ollaan suurimmaksi osaksi pidetty kiinni näihin päiviin saakka. Nytkin syön eilisiä jauheliha-fetapihvejä, juuresmuusia ja salaattia. Ei mennyt kuin 5 minuuttia ja ruoka oli pöydässä kaiken kaapista kaivelun ja lämmittelyn jälkeen.

Monet laatikot on tietysti tähän helppoja, mutta melkein mikä vaan ruoka sopii, kun sitä vaan tekee isomman satsin. Melkein samalla vaivalla tekee 700 g naudan jauhelihapihvejä, kuin jos olisi tehnyt 400 g paketin. 

Samalla vaivalla pilkkoo salaattia kahdelle aterialle, kuin olisi pilkkonut yhdelle.


Keitot käy tähän myös hyvin. Niitä on melkein mahdotonta ja tyhmää valmistaa yhdelle kerralle!

Eräs tuttuni aikoinaan päivitteli, miten haastavaa on olla lapsen kanssa kotona, kun aina pitää miettiä ja valmistaa kaksi eri lämmintä ateriaa joka päivälle. 

Mielestäni lapsi voi ihan hyvin syödä kaksi kertaa peräkkäin sitä samaa ruokaa. Ruu pyytää makrulaatikkoa mielellään useamman kerran peräkkäin!Syödäänkö teillä usein samaa ruokaa kahtena päivänä peräkkäin? Mitkä ovat niitä arjen suosikkeja? 


5 kommenttia:

 1. Pyrin valmistaan ruuat 2, jopa 3 päivälle, eikä aina edes syödä kahta lämmintä ruokaa päivässä. Helpottaa arkea kummasti!

  VastaaPoista
 2. Meillä syödään joka päivä eilistä tai toissapäiväistä ruokaa! Äärettömän kätevää! :D
  PS. toi sun uusi banneri on aivan ihana <3

  VastaaPoista
 3. Meillä on ihan aina ainakin toinen ruoista valmiina jääkaapissa. Lounas joka ikinen päivä! Lähdetään aina aamulla ulos/kerhoon heti aamupalan jälkeen ja tullaan kotiin suoraan lounaspöytään. En muutenkaan tykkää käyttää ajasta lasten kanssa kokkailuun, vaan teen illalla ison satsin ruokaa jääkaappiin. Syödään jokaisesta ruoasta 2-3 kertaa. Yleensä teen parin päivän välein pari ruokaa joita sitten vuorotellen syödään. Ja on kyllä niin kätevää! Lasten kanssa kokkailu on aina mitä on... ;)

  VastaaPoista
 4. No todellakin isot satsit kerralla jääkaappiin! Jos kolmanteen päivään mennessä alkaa ruokavarasto hiipua, kyllä siitä vielä yhteen lounaaseen riittää, kun jatkaa vähän munakkaalla! Kätevää ja nopeeta, eikä jää aamupäivän ulkoilu tuolloinkaan väliin!

  VastaaPoista
 5. Meillä syödään todellakin monta päivää samaa ruokaa! Koko perhe on aika tottunut jo siihen hommaan :-D

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...