30.5.16

Perhe kasvoi yhdellä pienellä ♡

 Meidän viikonloppu oli aika vauhdikas ja syypää on tässä 


Kaverin nimeksi annettiin Vili. 

Mulla on ollut ihan hirveä jännitys ja stressi päällä, tämä on niin iso päätös. Olen elänyt viimeiset 13 vuotta kahden koiran kanssa, kunnes yhtäkkiä elämä tulikin meidän Punkin kohdalta päätökseen.

Meille on Jussin kanssa ollut aina selvää, että kun jommastakummasta koirastamme jonain päivänä aika jättää, ei toinen vanhus jää yksin. Tämä keskustelu on käyty jo vuosia sitten.

Kaksi koiraa on meidän lukumme, mutta milloin on oikea aika tuoda uusi pentu kotiin? 
Meille on tulossa syyskuussa toinen lapsi, joten oikeastaan päätös oli tehtävä joko nyt, tai sitten ei pentua otettaisi ainakaan vuoteen. Meillä olisi nyt kesä aikaa tutustua uuteen pentuun ja antaa hänelle erityisesti aikaa. Kesän aikana pentu ehtisi kasvaa puolivuotiaaksi, ja käydä koirakoulussa kanssamme.
Puolivuotias ja koulutettu koira on ihan eri asia, kuin tällainen pikku riiviö :)
Lauantaina haimme Vilin Lempäälästä, Yhenjytyn kennelistä. Valitsimme pentueesta hieman rauhallisemman kaverin, ja uroksen, ettei tarvitsisi miettiä kiimoja niinkuin Punkin kanssa.

Vili on ihan äärettömän söpö :) Vai mitä sanotte?
Punkin poismenon aiheuttama syvä suru jätti minuun jälkensä.

Pelottaa rakastua uuteen pentuun, koska aikanaan kaikille rakkaille lemmikeille täytyy jättää jäähyväiset.

Mutta jos ei uskalla ottaa sitä vastaan, ei myöskään saa kokea sitä, kuinka paljon koiraa voi rakastaa. 

Söpöliini nukkui ensimmäisen yönsä Jussin kanssa toisessa huoneessa, kun me nukuttiin Ruun ja Jekun kanssa makuuhuoneessa. Näin haluttiin varmistaa, ettei Jekku yöllä suutu Vilille mistään. Toisena yönä koko perhe nukkui samassa makuuhuoneessa, Vili omassa pesässään lattialla ja Jekku meidän kanssa sängyllä, niinkuin koko ikänsä.
Eniten minua jännitti, miten russelivanhus Jekku (14) ottaisi Vilin vastaan. Eihän koiralle voi noin vaan puhua järkeä, joten olemme olleet tosi tarkkoina Jekun ja Vilin keskinäisestä touhamisesta.

Suurimpia huolen aiheitani oli se, että koska Jekku ja Punkki ottivat aina tosi kovasti yhteen, osaisiko koiravanhus olla pennun kanssa rauhallisempi, ja lopettaa pelkkään ärähtämiseen? Punkki nimittäin aina oli se, joka alisti Jekkua ja vei kinat tappeluun saakka. Joten Jekulla olisi nyt vastuu.

Jekku on yllättänyt minut täysin, ollut tosi järkevä. Toki hän on ärähtänyt silloin, kun pikku-Vili on mennyt yli rajojen, roikkunut hampaillaan Jekussa tai yrittänyt isotella ja kiivennyt Jekun selkään. Mutta ärähtää saakin! Pitäähän pennun oppia, ettei niin saa käyttäytyä.
Auts, ei näin! 

Ruu, kohta 2,5 vuotta, on fiksu ja rauhallinen tyttö, jolle pystyy hyvin puhumaan järkeä ja kertomaan, miten pennun kanssa pitää toimia. Joten tiesin kyllä, että Ruu osaa olla pennun kanssa hienosti.

Toki Ruulle on pitänyt selittää monia asioita jo perinpohjin. Esimerkiksi se, että kun Vili ei osaa aina lopettaa leikkiä ajoissa, on Ruun lopetettava se, ennenkuin pienet naskalihampaat sattuvat. Ja että pienen pennun kanssa pitää olla varovainen. Ja että pennun täytyy saada levätä silloin, kun pentu haluaa nukkua. Silloin pentua ei häiritä!


Yhteiset vesileikit viilensivät tätä hellepäivää :) 

Nyt olohuoneen lattialla nukkuu leikeillä väsytetty pikku pentu. Myöhemmin päivällä taas ulkoillaan pihalla :) Jussi rakensi Vilille pienen pentuaitauksen niitä hetkiä varten, kun joudumme kääntämään selän hetkeksi, mutta muutoin hän saa juosta aidatulla tontillamme Jekun kanssa vapaana :)24 kommenttia:

 1. Awww Mikä söpö! Kukaan ei voi sanoakaan, milloin on oikea aika. Toiset ottaa pennun heti, toiset ottaa 5 vuoden päästä. Jokainen katsoo ajan kohdalleen.
  Vanhemman koiran kanssa onkin se hienoa, miten se oikeasti opettaa pentua. Kaksi nuorta töhöpäätä on ihan kamalia yhdessä, opettaa vain ne huonot tavat..Kokemusta ;)
  Onnea uuden pennun kanssa ja kesähän se on helpointa/parasta aikaa ottaa uusi koira.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! On tää kesä helpompaa kuin talvella, ei tarttee ainakaan aina pukea vaatteita päälle kun ryntää viemään pentua pissille :D

   Poista
 2. Yli söpö! Ihana. ❤ Onko tämä rodultaan myös jackrusselinterrieri? Onnea uudesta karvaisesta perheen jäsenestä! Kunnioitettava on ikä jo myös Jekulla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jackrusseli! :) ei sitä osaa rotua enää varmaan vaihtaa :D Jekku on kyl ihana vanha pappa <3

   Poista
 3. Ihana pikku pallero! :)

  VastaaPoista
 4. Voi että miten suloinen! Varmasti oli hyvä päätös ottaa nyt pentu, heti toisen koiran kaveriksi. Tässähän iskee pentukuume :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin me mietittiin, ettei Jekku ihan erakoidu- täällä kun ei paljon tuota koiraseuraa tule muuten vastaan :)

   Poista
 5. Voi taivas mikä hurmuri. <3 Sydän sulaa tästä pallerosta! <3

  Kirjoittelin tänään blogiini kuolemasta, oma koirani kuoli noin 11 vuotta sitten ja arvet on arat, syvät ja haavaiset näköjään vieläkin... Mutta jos ei rakasta, ei oikein voi elää täysillä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on :( Vuosia itseäni siihen valmistelin, kun tiesin että joskushan se on edessä. Mutta silti se otti koville ja ikävä on kova, vieläkin :')

   Poista
 6. Voi miten söpö ❤️ ja hyvä nimikin sattui, nimim. Meillä toinen koirista myös Wili 😊

  VastaaPoista
 7. Voi miten ihana <3 Koitin pistää aiemmin kommenttia mutta se katosi jonnekkin. Yhenjyty on hyvä kenneli. Meidän Osku on sieltä ja tänä kesänä tuo pallero täyttää 8v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kyllä, itsellekin tuli luottavainen olo kennelistä :)

   Poista
 8. Onnea uudesta suloisesta perheenjäsenestä! Miten suloinen tapaus. <3

  VastaaPoista
 9. Ei pennun ottamiselle ole olemassa "sitä oikeaa hetkeä". :) Teillä kokemusta pikkulapsi- ja koiraperheen elämästä, joten tiedätte millaista se on! Toki pentu vaatii aluksi paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta puolessa vuodessa ehtii tapahtua jo paljon ennen uusinta tulokasta!

  Onnea uudesta perheenjäsenestä! Todella suloinen kaveri, joka täydentää osaltaan ihanaa perhettänne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kauniisti sanottu :) Itse vaan tulee niin paljon mietittyä, ja tottakai pitää miettiäkin - on kuitenkin pitkälle toistakymmentä vuotta toivottavasti kaveri mukana :)

   Poista
 10. Sääskelän Emäntä31. toukokuuta 2016 klo 14.25

  Voi toista miten ihana hän onkaan. Itse olen ajatellut laittaa ensi vuonna labradorinnoutajan pennun, sillä itse olen saanut kasvaa koirien keskellä ja ja halua myös Helmin myös kokevan sen. Tämä teksti vahvistaa ajatustani vain entisestään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans! Siis kasvanut koirien keskellä ja ihana on tarjota Ruulle sama mahdollisuus :) Vain tutustumala eläimiin he oppii eläinrakkaiksi, tai ainakin näin uskon :)

   Poista
 11. Miten "saitte" koiran noin nopeasti? Jotenkin itsestä tuntuu, että kaikki varaa koiran jo todella aikaisin, monesti jo ennen edes kuin koiranpennut ovat tuloillaan :)

  Söpöhän tuo pikkuinen koiranpentu on. Ja varmasti hyvä hetki nyt uudelle perheenjäsenelle sopivasti ennen sitä toista uutta tulokasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Russelin pentuja on kyllä aikas paljon tarjolla :) Rodusta varmaan riippuu paljon joutuuko jonottamaan :) On se söpö (ja rasittava :'D)

   Poista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...