12.5.16

Ongelmia oman kehonkuvan kanssa: isot rinnat.

Olen kohtuullisen pienikokoinen keholtani, 165 senttiä ja normaalipaino on aina ollut alle 60 kilon.

Minulla on ihan luonnollinen olo raskauden aikana ison mahani ja painonnousun kanssa, mutta yksi asia minua on vaivannut jo viikkoja. Rintojani minun on vaikea edes katsoa, koska ne ottivat kasvuspurtin jo heti raskauden alusta.

Rintarauhanen valmistautuu imetykseen jo raskauden aikana, ja rauhassolukko lisääntyy, tiedän. Mutta Ruusta rintojen kasvu tapahtui vasta raskauden loppupuolella. Voisiko olla, että jo kerran kasvanut rauhassolukko kasvaa uudestaan jotenkin nopeammin, ja se on aiheuttanut tämä toisen odotuksen nopeamman rintojen kasvun? Koska en ole muualta kehostani samaa tahtia kasvanut, tuntuu rintojen nopea kasvu jotenkin epäreilulta.

Kun olen muutoin pienikokoinen, isot rinnat tuntuvat olevan koko ajan esillä. Muut vaatteet eivät istu niiden kanssa, tai sitten tissivako on koko ajan esillä. En tykkää esitellä rintojani, enkä tykkää että niihin kiinnitetään huomiota. Minusta on todella junttia tuijottaa toisen rintoja.

Isot rinnat ovat epämukavat myös liikkuessa, varsinkin kun mukaan tulee yhtään hyppimistä. Lisäksi rintaliiveihin joutuu kiinnittämään erityistä huomiota, etteivät rinnat roikkuisi ja kudos vaurioituisi.
Onneksi masuni sentään on jo isompi kuin rinnat. 

Ihan kauhistuttaa jo ajatus siitä, kun maito nousee ja rinnat turpoavat taas jäätäviksi, kivikoviksi järkäleiksi :(

Tiedän kyllä, että tämä kuuluu asiaan ja auttaa imetyksen onnistumisessa. Silti odotan jo sitä aikaa, kun kehoni rasvaprosentti taas pienenee ja rinnat siinä samalla - vaikka niistä tuleekin silloin taas ne tyhjät pussit. 

9 kommenttia:

 1. Sama vika! Nyt onneksi oon päässyt vaivasta kun imetys on vienyt mennessään. Mä tykkään enemmän näistä tyhjistä pusseista kun niistä mitä ne oli ennen imetystä. :D tuntui, että monelle ne rinnat määritti kokonaan. Päänhän täytyi olla tyhjä kun rinnat on isot!

  VastaaPoista
 2. Rintsikkavalikoima on uusittu puolen vuoden aikana kahdesti. Kuppikoko on kasvanut en edes tiedä enää kuinka monta kokoa. Ja taas tursuaa, vaikka raskautta on vielä jäljellä monta kuukautta, imetysturvotuksesta puhumattakaan! Mies on innoissaan ;) Muakaan kasvaneet tissit ei häiritse, päin vastoin, tasapainottavat muhkeutunutta raskauskroppaa. Ongelma on vaan se, että vaatteet, jotka vielä mahan puolesta ehkä mahtuisivat, kiristävät tisseistä. Siispä heipat toistaiseksi kaikille omistamilleni vähänkään tyköistuville paidoille, mekoille...

  Ainoa, mikä kauhistuttaa, on tissien palautuminen sitten joskus. Jos iho venyy kolmin-nelin-kertaisen tissinkasvun seurauksena ja pysyy siinä tilassa vielä suhteellisen pitkään, niin mitä jää jäljelle, kun tissit palaavat aikanaan ennalleen? Veikkaan, että tuloksena on sitten aikamoiset lörppänät...

  ps. Changesta löysin myyjän suosittelemana täysin toppaamattomia, kaarituellisia liivejä, jotka kuulemma sopivat ja tukevat erityisen hyvin isoille rinnoille. Näyttivät rimpuloilta ja hyvin epämukavilta, mutta ovat käytössä osoittautuneet ihan maailman parhaiksi!

  VastaaPoista
 3. Samankokoinen olen vartalolta kuin sinäkin. Täälläkin odotellaan toista lasta (vk 21, ensimmäinen lapsi suunnilleen Ruun ikäinen :) ). Olipas niin mukava lukea tuota kirjoitustasi. Samanlaisia ajatuksia minullakin vaikka minun tilanne onkin se, että minulla on ollut aina kroppaan nähden liian suuret rinnat. Eli tuo vaateongelma ja ihmisten tuijotus sekä tukevien liivien käyttö etenkin urheillessa on tuttua ihan jo elämästä ennen lapsia. Riippuen merkistä puhutaan minun kohdalla DD/E rinnoista ja raskauden/imetyksen aikaan kokoa suureni muutaman lisää. Onneksi kuitenkin palautuivat edes aikaisempaan mittaansa imetyksen jälkeen. Nyt toisen raskauden aikana myös minusta on tuntunut, että rinnat kasvoivat jo aiemmin, heti raskauden alussa (nyt käytössä hyvät imetysliivit, jotka hankin edellisen raskauden jälkeen). Jos jotain positiivistakin niin minä en huomannut maidonnousun tekevän rinnoista enää isompia tai täydempiä.

  VastaaPoista
 4. Olipas hyvä teksti! Itse sain viikko sitten esikoiseni ja tämä maidonnousu on tehny rinnoista ihan jäätävän kokoiset. Olin itsekin ennen raskautta pienikokoinen ja rintoja minulla ei ollut juuri nimeksikään. Pari päivää sitten oli pakko lähtee taas liiviostoksille, koska maito vihdoin ja viimein nousi rintoihin, niin oli kieltämättä huvittava huomata, että joutuu ostamaan isoimmat liivit mitä löyty. A-kupista F-kuppiin on kieltämättä aika iso muutos, vaikka se hitaasti tapahtuukin. Kyllä odotan jo sitä, että rinnat pienenee "normaaliin" kokoon.

  VastaaPoista
 5. Täällä sama, todella alussa mennään ja rinnat on kasvaneet jo kolme kuppikokoa. Eivät alunalkaenkaan olleen kovin pienet (C-D-kuppi) niin olo on kovin tukala.. Eka raskaus vieläpä menossa. Rinnat on kipeät, tiellä, ei istu vaatteisiin yms.. :/

  VastaaPoista
 6. Musta on ihan kivaa vaihtelua kun liian vanhat ja kulahtaneet rintsikat ei enää näytä muhkuraisilta myös paidan läpi kun siellä sisällä on vähän enemmän täytettä :'D tän tulevan imetystaipaleen jälkeen oon kyllä ansainnut uusia rintsikoita :D mutta niin samat rintsikat edelleen mahtuu kun ennenkin että ei musta varmaan vertaistuellista apua ole :(

  VastaaPoista
 7. Ihana imetyskuva <3 Mulla oli pienet rinnat ennen lapsia. Toista lasta odottaessa rintani suureni, kyllä, ihan tuolleen niinkuin kuvailit sinäkin. Ja sit kun imetys loppui toisen lapsen kanssa, niin ohhoh, rinnat jämähti uhkeaan kokoon C, jotka ennen siis oli A-kupit. On vähän ollut opettelua näissä Sabrinoissa. :D

  VastaaPoista
 8. En ole edes raskaana ollut ja rinnat jo niin isot ettei löydä liivejä juurikaan... J-K...

  VastaaPoista
 9. Joo, valittakaa sitten vasta kun pituutta on 163 cm ja rintojen koko H-I. Rinnat on niin isot että haittas imetystä, kaks lasta on sitten ruokittu pullolla. Vaikka kokoa riitti, niin ei tullut maitoa. Eli olisin tosi tyytyväinen C-F:n rintohin.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...