19.5.16

Miten maistuu Omega 3 lapselle?

Istuin viikko sitten taas apteekissa resepti kourassani, ja samalla katseeni kiinnittyi lasten Minisun Omega Junior- esillepanoon. Olin jo jonkin aikaa jutellut Jussille, että Ruullekin pitäisi katsella omegakolmosia, koska hän ei suostu syömään kalaa, ja meillä käytetään pääasiassa oliiviöljyä ruuanlaitossa.

Kaksivuotiaan Ruun iho on kuiva ja lievästi atooppinen, ja olen miettinyt, että sitä voisi olla hyvä hoitaa myös sisäisesti huolehtimalla tarvittavien rasvahappojen saamisesta.

Kalaöljyä sisältävien tuotteiden saaminen Ruun kurkusta alas kyllä mietitytti.

Paketissa luvattiin hedelmäistä makua, mutta sanopa se tuon ikäiselle. Jos taapero päättää, että jokin on ällöä, ei sitä päätä helpolla käännetä. 16 euron sijoittaminen mahdollisesti kaapin pohjalle jääviin valmisteisiin hieman arvelutti, mutta pakko kai kokeilla, kun ei testikappaleitakaan ollut tarjolla.

Näytin iloista pakkausta Ruulle, joka innostui heti. "Mitä nämä on, avataan! Avataan!" Lupasin, että kauppareissun jälkeen saa autossa maistaa.

Ruu sai omituisen oloisen geelityynyn käteensä, kysyi vielä epäilevästi "Mikä tämä on?" Kerroin, että se on hedelmän makuinen pastilli. "Joo!" Ja suuhun meni. Eikä tullut pois.


Nyt meillä on joka aamu innokkaasti odotettu hetkeä, kun saa "hedelmäpastillin". Ruu tykkää kalaljyvalmisteestaan niin paljon, että söisi niitä mielellään kesken päivänkin :D Joten epäilin maistuvuutta turhaan :)
" - Onko hyvää? " - Herrkullista! :D
Ja koska samassa valmisteessa on myös D-vitamiinia lapsille suositeltu päiväannos, ei sitä tarvitse enää erikseen ostaa.

Minä tykkään kyllä syödä kalaa - se vain helposti unohtuu.

Samalla kun muistan antaa Ruulle vitamiinit, tulee otettua niitä myös itse. Itse syön raskausajan monivitamiineja ja raskausajalle tarkoitettuja kalaöljyvalmisteita. Raskausaikana on erityisen tärkeää muistaa huolehtia siitä, että saa omega 3- rasvahappoja tarpeeksi joko ravinnosta tai lisäravinteista, koska ne ovat välttämättömiä mm. sikiön hermoston, näkökyvyn ja immuunijärjestelmän muodostumiselle. 

Mitä vitamiineja teillä syödään? Vai uskotteko saavanne kaiken tarpeellisen ravinnosta? 
8 kommenttia:

 1. Meillä myös E muistaa joka - aamu erikseen oikein pyytää pikkukalan jos en oo muistanut antaa :) On myös vähän edullisempia! Alta 10e muistaakseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut niitä pitäisi syödä 2 päivässä, jolloin tulevat aika paljonkin kalliimmaksi kuin nämä :) Tai ainakin mitä vertailin hintoja :)

   Poista
 2. Meillä muksut popsii monivitamiini ja -hivenaina tabuja ja lisäksi vielä d-vitskuja. Kalaa popsitaan kolme välillä neljä kertaa viikossa, uskoisin, että omegojen saanti on turvattu sillä. Noita kaiken maailman vitamiini vaihtoehtoja löytyy kyllä montaa erilaista, saa olla just tarkkana päiväannoksien kanssa jos haluaa vertailla hintoja.
  hyvä, että teidän muksulle maistuu nuo omegat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, hyvin näyttää maistuvan! :) Luinkin noista kalahommista nyt enemmän alemman kommentin johdattamana, tosiaan ei vissiin enää noista viljellyistä kaloista saa omegoita niinkuin villeistä kaloista saa.. Teillä kyllä taidetaan syödä villiä kalaa, jos kerta noin usein on kalaa pöydässä, vai arvaanko ihan väärin? :D

   Poista
 3. Täällä yksi hiljainen lukija, tykkään blogista paljon vaikka en ole saanut kommentoitua aiemmin, lukemassa käyn kyllä usein. Heti kärkeen onnittelut tulevasta pikkuisesta! <3

  Itse kävin juuri hiljattain hyvinvointiluennolla, jossa oli puhetta rasvahappotasapainosta. Luennoitsija kertoi, että nykyajan kaloista ei juuri omegoita enää saa, koska monet kalat ovat istutettuja ja syövät pelkkää rehua. Omegoita saa siis lähinnä kylmien vesien villikaloista, jotka syövät vihreitä. Mutta kalaa pitäisi syödä ihan huikeita määriä, että omegoita saisi riittävästi. Taisi olla niin että 200 g/päivä ja kalan pitäisi vieläpä olla raakaa, sillä omegat tuhoutuvat kuumentaessa. Suosittelen siis ehdottomasti ottamaan omegat pullosta! Tuotteiden välillä on tietysti valtavasti eroa, asiaa kannattaa tutkia. Se kannattaa vielä pitää mielessä, että jos tuotteesta tulee "kalaöljyröyhtäisyjä" tai se haisee/maistuu muuten voimakkaalle, on tuote jo härskiintynyt eikä enää käyttökelpoista.

  Hyvää tietoa omegoista esim. täällä: http://olliposti.fi/omega-3-tarkein-ravintolisa/

  -Mari :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mielenkiintoisesta kommentistasi! Luinkin asiasta sitten enemmän. Joo, totta tosiaan. Aika vähän tuostakaan asiasta puhutaan ääneen missään! :( Noita röyhtäisyjä kyllä tulee useammastakin syömästäni valmisteesta :O ?

   Poista
 4. Hei vitsi, en ole näistå kuullutkaan! Täytyypä testata, kiitti vinkistä:)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...