10.5.16

Mies! Näin pidät lastesi äidin tyytyväisenä

Mies, tuntuuko, että kotona kiristää pinna molemmilla? Työt painavat päälle ja kotiinkaan ei ole mukava tulla, kun aina saa kiukuttelua osakseen?

Vaikka (oletan että) teet osasi kotitöistä ja kehut välillä puolisosi ulkonäköä, tuntuu sinusta, että mikään ei riitä. Mitä tehdä? Onko toivoa?


Kukkia, lahjakortteja, suklaarasioita - niitäkö naiset toivovat? Ehkä äitienpäivänä, mutta eihän niillä arkea kannatella. Tärkeintä on ne arjen jaksamista auttavat huomioimiset.

Kokosin muutamia asioita, joita toteuttamalla saat ehkä enemmän hymyjä ja vähemmän pahaa silmää.


♥ Tule ajoissa kotiin edes kerran viikossa oma-aloitteisesti. 

Tarkoitan tässä ammatti-aloja, joissa työpäivää voi itse pitkittää ja monella päivät silloin helposti venähtää. Tiedän, että teillä painaa kiireet päälle ja rahaakin pitää saada, mutta eihän työt tekemällä lopu, ja edes yhtenä päivänä neljäksi kotiin ei ole varmasti lopulta vaikea toteuttaa? :)

 Vie lapsi/lapset joskus tekemään kanssasi jotain, ilman lasten äitiä. Ehdota itse, että voit viedä lapsen puistoon/uimaan/tms. Äiti saa sillä välin hetken omaa aikaa. Tämäkin voisi tapahtua vaikka pari kertaa kuukaudessa. Samalla sinun ja lapsesi välit lähentyvät.

♥  Kehu ja kiitä kotona tehdystä ruuasta. Jos et joka päivä, niin edes välillä. Osoita, että arvostat sitä ihan arkista taustatyötä.

♥  Jos teillä eletään aikoja, jolloin lapsi valvottaa äitiä öisin, anna viikonloppuna hänelle vuorostaan yö, jolloin hoidat lapsen heräilyt. Jos heräily johtuu tissittelystä, voisit aamulla vauvan herätessä ottaa syötetyn vauvan mukaasi ja antaa äidin jäädä nukkumaan. Menkää vauvan kanssa tekemään aamutoimet ja äiti saa vielä hetken levätä.

♥  Ehdota yhteistä tekemistä. Ehdota vaikka nuotioretkeä koko perheen kanssa, tai pyöräilyä piknikille. Jos pääkaupunkiseutu on lähellä, menkää Lintsille, se on ilmainen ja siellä on monia ilmaisia laitteita. Myös omat eväät voi ottaa mukaan. Tekemisen ei tarvitse olla kallista. Kotieläinpuistot ovat myös yleensä edullisia, ja eläimistä tykkää lapset ja äidit :) Tärkeintä on, että teette säännöllisesti jotain kivaa yhdessä, ja ihastelette lapsienne iloa.

♥  Jos taloudellisesti mahdollista, ehdota vaikka kerran vuodessa, että lastesi äiti ottaa sinulta satasen käteen ja lähtee shoppailemaan - jotain kivaa ja kaunista ihan vain itselleen. Moni meistä äideistä kun on pienituloinen, ja ostamme vaatteita enää lapsillemme ja kuljemme itse vanhoissa vaatteissamme, 

Siis jos tiedät, että hän on ainakin joskus ennen lapsia tykännyt shoppailla ja nyt lasten myötä se on vain jäänyt. Monilla meistä äideistä itselle ostaminen jää, koska lapsien tarpeet menevät edelle ja itselle ostaminen ei enää tunnu niin tärkeältä. Jos ajattelet, että miksi ihmeessä itsekään alkaisit mukavaksi, kun rouvakin on kerta pelkästään hankala, niin kokeile vähän aikaa! 

Asiat ei aina muutu kerrasta, mutta eihän se parisuhde yleensä kerrasta ole huonompaan suuntaankaan mennyt. Monesti meitä vaivaa eniten se koko perheen yhteisen ajan puute. Haluamme tehdä yhdessä asioita ja nauraa yhdessä. Niistä hetkistä saa voimaa huonompiin.

Lopuksi korostan vielä oma-aloitteisuutta. Tee jotain näistä omasta aloitteestasi, nalkuttamalla ja huutamalla saatu lopputulos ei ole meistäkään kiva.

Jos joku mies jaksoi oikeasti lukea loppuun saakka, niin peukku jo siitä - selvästi olet kiinnostunut puolisosi ilahduttamisesta! :)


Ps. Jos nämäkään eivät auta, istuta vaimoke alas ja kysy, mitä hän haluaisi. Tai tee se heti ensimmäisenä :) 
4 kommenttia:

 1. Ihana postaus! Ja täyttä asiaa :-)

  VastaaPoista
 2. Ihana postaus! Ja täyttä asiaa :-)

  VastaaPoista
 3. Byäää :') Ihana postaus ja niin totta <33 Juuri noi mainitsemasi asiat on niitä tärkeimpiä!!!

  VastaaPoista
 4. Hah, mä laitoin linkin tähän isännälle menemään:D Toivottavasti se jaksaa lukea loppuun asti;)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...