25.4.16

Takatalvipäivän kanakeitto

Tänään sain facebookin odotusajan ryhmästä inspiraatiota tehdä lounaaksi kanakeittoa. Siellä joku kyseli hyvän kanakeiton ohjetta, ja siitä jäi keitto mieleen pyörimään :)

Koska kaikkea keittoon sopivaa löytyi kaapista, mieliteot muuttui teoiksi, ja me herkuteltiin tänään tällä. Kuuma keittohan sopii hyvin tällaiseen lumiseen aamupäivään, mikä meillä Turun seudulla oli tänään :)

Keitto on maukas ja mausteinen. Se myös syntyy melko helposti. Sen kanssa mun oli tarkoitus tehdä helppoja kaurasämpylöitä, joita viikonloppuna syötiin, mutta meillä olikin vehnäjauhot vähissä. Niinpä otettiin pussista kaupan leipää.

Laitan tähän hyvin suuripiirteisen ohjeen. Minä laitoin kymmenkunta perunaa ja neljä broitskun filettä, mutta ne määräthän jokainen voi tehdä omien tarpeiden mukaan :)



Takatalvipäivän kanakeitto

perunoita
broilerin maustamattomia fileitä
1/2 paprika tai 1/2 pss herne-maissi-paprikaa
2 porkkanaa
sipuli
2 dl (ruoka)kermaa, mieluiten laittaisin kyllä aitoa kermaa jos olisi ollut
oliiviöljyä


Mausteina käytin:

suolaa
paprika-maustetta
curry-jauhetta
sweet chili-kastiketta
mustapippuria rouheena

kanaliemikuutio
1/4 yksikyntinen valkosipuli, tai kokonainen valkosipulinkynsi
(1/4 tl inkivääritahnaa tai pieni pala inkivääriä hienonnettuna)


Kuori ja pilko perunat ja porkkanat suupaloiksi. Laita ne isoon kattilaan kiehumaan, vettä juuri sen verran että perunat peittyy.

Pilko sipuli ja paprika.
Paista kanafileet runsaassa oliiviöljyssä. Kun olet saanut hyvän värin broilerin molemmin puolin, pienennä lämpöä miedoksi, lisää öljyn määrää pannulla, sekä hetkeksi sipulit ja paprika.

Mausta reilulla kädellä (suola, paprikajauhe, curry, sweet chili-kastike, mustapippuri)

Broileri saa kypsyä pannulla juuri ja juuri kypsäksi, ei yhtään enempää :)






Pilko kanat suupaloiksi.

Kun perunat tuntuvat melkein pehmeiltä, heitä kattilaan kanaliemikuutio, inkivääri, purista valkosipuli, kaikki mitä pannulta irtoaa paprikan ja sipulin mukana (hyvät makuaineet sieltä pannunpohjalta myös) sekä lisää broilerit.

Lisää kerma, tarkista suola. Anna poreilla hiljalleen hetki ja tarkista vielä maku.




Blogi instassa!

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Oli hyvää, ja ihan parasta oli kun Ruu tykkäsi siitä tosi paljon! Pyysi joka ruokailulla lisää ja itse halusi "keittoa!" kun tuli ruoka-aika :)

      Poista
  2. Saanko tulla syömään, oon varma ettei mun tekemä näyttäis noin hyvältä vaikka hyvät ohjeet onkin! :D

    VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...