22.4.16

Helposti kivaa arkeen - kun ei poistuta edes pihasta

Huhtikuussa Kaksplussan bloggaajat jakavat omat vinkkinsä päiviin, joina "ei ole mitään tekemistä". Aina ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan tai maksaa maltaita, jotta arjesta saa mielikuvituksellisen - seuraa Kaksplussan Facebook-sivua ja inspiroidu bloggaajien arjesta!

Me vietetään Ruun kanssa paljon aikaa ihan kotipihassa. Pihasta löytyy hiekkalaatikko ja keinu, jotka ovat luonnollisesti kovassa käytössä, mutta tehdään me paljon muutakin. Suurimman osan näistä asioista voi toteuttaa myös rivitalon pihalla tai kerrostalossa vaikka parvekkeellakin!

Ruu on siinä iässä, että haluaa kovin osallistua kaikkeen, mitä äiti tekee. Hän ensinnäkin kysyy vähän väliä maailman suloisimmalla äänellä "Mitä äiti tekee?" ja usein sanoo perään "Saako auttaa?"  -- awww, siihen mun sydän sulaa 

Yhdessä tekemisessa tärkeintä on mielestäni vanhemman oma asenne, että ottaa lapsen mukaan vähän kaikkeen tekemiseen ja neuvoo häntä kärsivällisesti, eikä välitä hitaudesta tai mokista :) 

Eniten Ruuta kiinnostaa ihan hienojen kivien etsiminen ja niiden jemmaaminen talteen! Välillä meillä on pikkuinen laukku Ruulle mukana pihalla, johon hän kerää niitä omasta mielestään hienoja kiviä :) Myös taskuihin jemmaaminen on mielekästä puuhaa! Ollaan Jussin kanssa naurettu, kun toinen kerää painavia kiviä taskut roikkuen :D

Lasten mielikuvitus on ihmeellinen. Muistan omasta lapsuudestani, kun jokin kivi oli mielestäni ihan tietokoneen muotoinen - siis sellaisen 80- luvun pöytänäytön, silloin tietokoneetkin oli vähän erilaisia kuin nykyään :) Se oli pakko ottaa talteen, ja taisi olla oikein mieleenpainuva löytö kun yhä sen muistan!

Yksi ilmainen puuha, josta Ruu on innoissaan, on kukkien keräily. Leskenlehtiä alkaa nyt olemaan kivasti ja voi että kun kukat on hänelle rakkaita. Saa nähdä, miten istutetut kukat saavat kesällä olla rauhassa :D

Ollaan myös istutettu kukkia - Ruu oli mukanani, kun laitoin viime syksynä kukkasipulit maahan. Minä tein kolon ja Ruu sai tiputtaa sinne sipulin. Hän oli niin mielissään! Nyt keväällä orvokit ovat halpoja, noin 30-50 senttiä taimi, joten niitäkin raskii hyvin taaperon kanssa laitella :)Seuraavaksi on siemenistä istuttamisen vuoro, ja laitamme mm. porkkanaa, perunaa ja hernettä. Näitäkin on helppo laittaa vaikka parvekkeella kasvamaan - edes peruna ei tarvitse isoa tilaa kasvaakseen, ämpärikin riittää ja saa satoa! 

Porkkanan siemeniä myydään myös nauhoissa, se on ehkä pienille käsille helpompi laittaa multaan, kuin yksittäiset pienenpienet siemenet :) Siemenet ovat melko edullisia, (pari euroa) ja niitä kannattaa ostaa vaikka ystävän tai naapurin kanssa yhdessä, koska pieniin eriin ei tarvitse edes sitä pientä pussillista!

Ruu on ollut mielellään apunani myös sellaisissa töissä, joissa ei heti arvaisi hänen viihtyvän! Taaperolle esimerkiksi lakastuneiden perennoiden siivoaminen kottikärryyn voi olla mieluisaa. Minä katkoin perennat ja Ruu sai kantaa ne kottikärryyn. 

Pääasia hänelle monesti onkin se, että hän saa auttaa ja osallistua. Ja minä tykkään ottaa hänet mukaan. On vaan ihana tehdä oman lapsen kanssa asioita yhdessä!

Ollaan me tietty hiekkalaatikollakin, ja välillä äiti menee keinun puolelle lukemaan vaikka lehteä ja Ruu taputtelee kakkuja ominpäin :)

Molon ihana välikausihaalari Ozbabysta saatu, nyt - 30 % !

Kesällä, kunhan tästä ilmat lämpenevät, pääsee pihalla ja parvekkeella ihan extrakivaan touhuun eli kukkien kasteluun :) Mikä sen kivempaa taaperolle, kuin veden kanssa läträäminen? Oma pieni kastelukannu vaan käteen! Ruu ainakin viihtyy veden parissa missä vaan. Nyt vaan on vielä liian kylmää, jotta antaisin hänen kastella käsiään :) Tämä kuva viime kesältä.


Meillä ei oikeastaan pihaan kerry kuralätäköitä, mutta jos niitä jossain tulee vastaan, ja sattuu olemaan vedenpitävät kengät jalassa niin annan kyllä Ruun leikkiä niissä :) Voi sitä riemua!

Yksi asia, mitä teemme yhdessä pihalla ollessa, on ötököiden ihmettely.

Olen esimerkiksi kaivanut maata lapiolla, ja siinä yhteydessä löytyneet erilaiset ötökät, leppikset ja madot esittelen innoissani Ruulle. Nykyään hän ei enää kammoa hämähäkkejäkään, vaan naureskelee kun näkee sellaisen ja innoissaan seuraa niiden menoa.

Nyt auringon paistaessa hämiksiä löytyy tosi hyvin kivien päältä :)Ruun aurinkolasit saatu Babystylesta ja niissä on iskunkestävät linssit, joten pysyvät ehjänä kovemmassakin käytössä :)

Ulkona tekemistä on niin paljon! Mielikuvitus on rajana :)

Ajattelin, että seuraavaksi askartelemme yhdessä leijan ja koetamme sen lennätystä. Se tehdään ihan kaupan muovikassista :) Joten lähiaikoina kerron kokemuksia sellaisen kokeilemisesta.

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ♡ Meilläkin päästään tänä keväänä kukkien istutus puuhiin,esikoinen odottaakin sitä innoissaan :) Tuo leijan rakentaminen kuulostaa myös niin kivalta että taidetaan koittaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odotan istutusta innolla xD Just kattoin porkkanoiden istutusohjeita, ja siinä luki että voi laittaa maahan heti kun maata voi jo muokata! Eli kai täytyy lähteä siemenostoksille :)

   Poista
 2. Taimia istutetaan, siemeniä kylvetään :)
  Hauskoja hetkiä pihatöihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos :'D miten menikin multa tollanen virhe kun muuten kirjoitan niin täydellisesti :D

   Poista
 3. Ihania kuvia! Kuka sun hovikuvaaja on? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Kyllä se on allekirjoittanut joka itse ottaa nää kuvat kun tytön kans kaksin me ollaan täällä päivät ja koirat ei vieläkään osaa mua auttaa vaikka muuten fiksuja ovat ;D

   Poista
  2. Kiitti! :) Kyllä se on allekirjoittanut joka itse ottaa nää kuvat kun tytön kans kaksin me ollaan täällä päivät ja koirat ei vieläkään osaa mua auttaa vaikka muuten fiksuja ovat ;D

   Poista
 4. meidän isi rakensi muovipusseista ja pitkistä mehupilleistä leiloja joskus ihan urakalla! ne on hauskoja :D hyviä vinkkejä sulla ja ihania kuvia, varsinkin tuo viime kesän :) istutin viime kesäksi kaksi perunaa ämpäriin mutta se sato jäi kyllä super pienikse - kourallinen varpaan kokoisia rosamundia :'D kukkalaatikon sato - kurkut tomaatit ja porkkanat jäi myös varsin pieniksi, ehkä pitäis tänä kesänä yrittää istuttaa vaikka pelkkiä tomaatteja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai jaa voi ei :D siinä on kyllä sitten tainnut tasainen kastelu jäädä vähän vähemmälle? Kyllä ne kasvaa kun vettä saa ja tietty pitää olla myös ihan kunnon kasvualusta jossa on ravinteet kunnossa ! :) mut ainakin se vedenmäärä on tärkeä näissä! :) salaojitus tai reikä astian pohjassa ja sit kastelua! :)

   Poista
  2. Ai jaa voi ei :D siinä on kyllä sitten tainnut tasainen kastelu jäädä vähän vähemmälle? Kyllä ne kasvaa kun vettä saa ja tietty pitää olla myös ihan kunnon kasvualusta jossa on ravinteet kunnossa ! :) mut ainakin se vedenmäärä on tärkeä näissä! :) salaojitus tai reikä astian pohjassa ja sit kastelua! :)

   Poista
  3. Jaaaa enpä oo edes ajatellut että reikä olis pohjassa pitäny olla :'D noh ehkä sitten kokeilen uudestaan kun saan istuttaa ihan oikeeseen perunapenkkiin :D

   Poista
 5. Meillä myös lapset tykkää oikeastaan kaikesta sellaisesta mitä itse puuhastelee. Voi sitä onnea kun saa olla äidin tai iskän apulainen:) Ihania tosiaan nuo kuvat.
  Mukavaa viikonloppua teille:)

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...