20.10.14

Mihin 10 kk ikäisen kanssa reissuun? Kokemuksia kaivataan!

Nyt kun meillä on taas koko porukka terveenä oikeasta kuumeesta, niin pieni matkakuume polttelee perheen äidin päätä :) Tuttu ilmiö joka syksyltä!

Pimeyden syytä varmaan, tai tylsyyden :D Ollaan joulun alla muutamana vuonna tehty pieni kaupunkiloma, pitkän viikonlopun tyyliin. Pariisi ja Kööpenhamina on nähty, ja nyt mietitään, mihin tänä vuonna mentäisiin. Tällä kertaa ei voidakaan enää ajatella vain itseämme, vaan joka asiassa täytyy huomioida myös Ruu :)

Ruu on joulukuun alussa noin 10 kk vanha, ja painaa sellaiset 10 kiloa luultavasti, ja istuisi lentokoneessa meidän sylissä. Miten pitkän matkan sellaisen kanssa jaksaa mennä? Kertokaahan mulle kokemuksia, miten noi jaksaa sylissä?

Kävimme keväällä Teneriffalla. Ruu oli silloin 10 viikkoa.

Matkaa varatessa minua arvelutti vauvan kanssa matkustamisen vaikeus, ja halusin siksi varata tuollaisen All Inclusive- "pakettimatkan", vaikka kohde ei meitä itsessään kiinnostanut.

Matkan jälkeen viisaampana mietin, että oli hiukan harmi, että lähdimme tuollaiseen tylsään kohteeseen, koska noin pienen vauvan kanssa olisi ollut helppo liikkua melkein missä vaan.Tuolloin he ovat vielä niin kevyitä, eivät itse liiku, ruoka on mukana koko ajan (tissi).


Pukemista lentokentän kahvilassa Teneriffalla


No, nyt on homma toinen, koska Ruu on jo vähän liikkuvaisempaa sorttia, ilmat on viileämmät ja Ruu ei enää viihdy tuonkaan vertaa vaunuissa. Sylissä kymppikiloista ei viitsi koko ajan raahata.

Meitä kiinnostaa siis Euroopan kaupunkilomat: esim. Barcelona, Madrid, Berliini, Praha, jne. Millaista Barcelonassa on joulukuussa? Jaksaako tuon ikäinen 4 tuntia lentokoneessa? Jaksaako äiti ja isi sylissä tuollaista?

Jos suosiolla valitsee lyhyemmän lennon päässä olevan kohteen, niin sitten Barcelona ja Madrid jäävät pois.


Pikkuinen meni melko kivuttomasti koko 6 tunnin matkan sylissäni


Nyt kaipaan kokemuksia!

Kertokaa mulle, missä olette käyneet suunnilleen vuoden ikäisen kanssa? Siis noin 3 yön pituinen reissu tiedossa.

Ja jos jollain on huonosti päikkäreitä nukkuva alle vuosikas ollut matkalla, erityisen mukava olisi kuulla niitä kokemuksia! :)


17 kommenttia:

 1. Ollaan 3vko päästä lähössä Brysseliin ja ollaan ajateltu vähän kiertelyä Belgiassa :) Gent ja Brugge siinä lähellä on kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi olisitte menneet vähän aikaisemmin, niin olisit ehtinyt kertoa mulle miten teil meni :D Te varmaan autolla kiertelette? Mä en halua kyl autoajelua ollenkaa, kun Ruu sielläkään viihdy :D

   Poista
 2. Me olemme matkustelleet paljon ennen lapsia ja myös lasten kanssa. Esikoisemme on nyt 3v. ja uusin tulokas 5kk. Noin vuoden ikäisenä tyttömme oli reippaasti mukana kyproksella ja thaimaassa, lentomatkat aina menneet hyvin sylissä. Toki mitä pidenpi lento sitä enemmän vaatii vanhemmilta jaksamista. Itse nukun myös hyvin koneessa joten matkanteko ei ole vaikeaa. Lapselle mukaan vain jotain tekemistä, ja kannattaa kysyä koneeseen tullessa, että onko kone täynnä eli olisiko mahdollista saada koko penkkirivi itselle. Tällöin tilaa on mukavasti kaikille:) Barcelona on ihana kaupunki ja sieltä löytyy paljon tekemistä tosin emme ole olleet siellä talvikaudella. Keski-Euroopassa voisi olla tuohon aikaan joulumarkkinoita jos ne kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, joulumarkkinat kiinnostaa! Ne on ihania :) Siks just toi ajankohtakin :) :)

   Poista
 3. Me käytiin viettämässä kuopuksen 1vuotis synttärit Saksassa. Lennettiin Frankfurtiin ja sinnehän ei lennä kauaa.
  Sieltä vielä junalla Bambergin kaupunkiin jossa oltiin 5yötä + 2yötä hotellissa mennen tullen kun asutaan Kuopiossa.

  Aivan mahtava reissu oli. Lapsi ei vielä kävellyt joten silleen oli helppoa vahtia. Lennot oli tyytyväisenä kun sai napostella ja maitoa juoda pullosta. Rintarepussa kannettiin lentokentällä ja välillä kaupungilla. Sama reppu oli mukana kesälläkin vielä.

  Tänä kesänä oltiin 3vk Italiassa ja näillä reissuilla oli eroa kuin päivällä ja yöllä. Nyt puolitoista vuotias kiukkuili aika paljon, rattaissa ei meinannut viihtyä kun osasi kävellä ja piti päästä liikkumaan. Että oli se helpompaa pienemmän kanssa.
  Roomaan lentää 3h 30min ja se oli kyllä siinä rajalla mitä me jaksetaan. On se kuitenkin aika hankalaa lasten kanssa ahtaassa koneessa.
  Hauska nähdä miten ensi kesän matka sitten menee...

  VastaaPoista
 4. Meillä on kaksi lasta (nyt 6v ja 4v), joiden kanssa ollaan matkusteltu aika paljon, niin Euroopassa kuin pidemmillä kaukomatkoillakin. Eka reissussa vanhin oli 5 kk, käytiin tuolloin Italiassa. Mun kokemuksen mukaan ihan pienenä, lue rintareppuikäisenä, on tosi helppoa matkustaa, mutta sitten kun lapsi alkaa liikkumaan, niin kyllähän se pidempi aikainen paikallaan olo on lapselle turhauttavaa ja aikuiselle hikistä puuhaa :) Me ollaan ratkaistu asia niin, että kohdetta ja lentoja valitessa mennään lasten ehdoilla, kohde valitaan siten, että siellä on mielekästä olla lasten kanssa eli lähinnä rantalomailua. Hotelli valitaan rannalta ja ympäristössä on leikkipuisto / leikkihuone ja lennot mahdollisuuksien mukaan yö- tai päiväuniaikaan. Hotellilta ollaan sitten tehty päiväretkiä fiiliksen mukaan. Mun mielestä se vaan on niin, että lasten kanssa mennään niiden ehdoilla, silloin kaikilla on kivaa eikä hermo mene lapsilta eikä aikuisilta. Kaupunkilomat on käyty sitten miehen kanssa kahden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä taas en oikein tykkää rantalomista :( Siksi olisi kiva vielä mennä kaupunkilomalle kun tuota vielä voi sentään jonkin verran kantaa repussa ja ei osaa itse kävellä.

   Poista
 5. Me oltiin Lontoossa kun tyttö oli just 1v. Enää hetki sen jälkeen en olisi enää lähtenyt! :D Oli just oppinut kävelemään, mutta nukkui kuitenkin rattaissa ja jaksoi vain ihmetellä menoa. Eipä jaksanut enää pari kk sen jälkeen... Lentokoneessa meni hyvin, ensin ihmetteli missä ollaan,sitten vähän evästä ja leluja ja sen sellaista... kunnes oltiinkin jo laskeutumisvaiheessa. Olihan siinä tekeminen ahtaissa tiloissa viihdyttäessä, mutta mukana olleet sukulaiset onneksi viihdyttivät vuoron perään. :)
  Voisin kuvitella (kokemusta ei ole) mutta mitä pienempi, sen helpompi! :D Kunnes on taas sitten "tarpeeksi" iso puuhatakseen matkalla omia(kin) juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruu ei kans viihdy rattaissa, koko ajan yrittää nousta sieltä ylös ja alkaa sitten valittaa.. Joten kantoreppu ja siinä kantaminen silloin, kun hän nukkuu, on melkein ainut vaihtoehto ton kanssa :/ Apua, alkaa kuulostaa siltä ettei mikään ole hyvä vaihtoehto meille :D

   Poista
 6. Me oltiin 10kk ikäisen kanssa Kanarialla (mukana myös sisarukset 4v ja 6v), lento oli aika piiiiitkä, etenkin kun se oli 3h myöhässä. Neiti oli pikkuinen kooltaan, joten sylissäolo ei olisi ollut hankalaa, ellei tuo mokoma olisi oppinut kävelemään just viikko ennen reissua. Meni se silti ihan hyvin :) Nyt jos mulla olisi vauva, ja lomaa (ja rahaa), niin lähtisin kyllä Lontooseen. Rattaat + kantoreppu- yhdistelmällä luulisi matkan onnistuvan + lento on mukavan lyhyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi ei toi lennon myöhästyminen :( on siinä odottelua! Lontoo olis kyl kans kiva, mut vähän mietityttää että sataako siellä koko ajan :D :D vai onko se vaan legendaa? :D

   Poista
 7. Suosittelen että varaatte koneesta paikat jossa on enemmän jalkatilaa. Silinä pystyy leikkimään, vaihtamaan vaippa jne. ilman että häiritsee muita tai että edessä olevat penkit häiritsevät. Meillä meni 4h lento hyvin näin. 7kk poika ei nukkunut lentokoneessa kun yhdet 30min unet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta ne paikat maksaa extraa :/ Muuten se oliskin iisi ratkaisu.. Ei raskisi millään maksaa paikasta ylimääräistä :( Meilläkään ei varmaan Ruu nukkuisi kuin maks 45 minuuttia sylissä..

   Poista
 8. Kuopus oli 10kk, kun oltiin Turkissa ekalla koko porukan lomareissullamme, esikoinen oli tuolloin 3. Lento oli kyllä just hyvän pituinen (3h), molemmat jätkät nukkuivat molemmat matkat, josta kyllä voidaan kiittää puhdasta tuuria. :D Allas-lököily-fiilistelyloma oli kyllä koko poppoon mieleen. Tykkäättekö täyshoitolomista? Turkissa olis paljon hienoja All inclusice -hotelleja, ei mitään pahan hintasiakaan, esimerkiksi Antalyassa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täyshoito oli tuolla Teneriffalla, ja se oli sen puolesta kiva, että sai mennä syömään sinne milloin vain ja ei tarvinnut lähteä etsimään ruokapaikkaa joka miellyttäisi.. Toisaalta taas, olin aika pettynyt paikan ruokiin :/

   Poista
 9. Meidän tyttö 9kk ei pysy kyllä hetkeäkään paikallaan, joten lentokoneessa kaikki viihdykkeet käyttöön että jaksaa niinkin pienessä tilassa. :) Meillä ei ollut pitkä lento, vaan semmoinen 1,5h. Jos kone on täynnä niin mielestäni isompaa vauvaa on hankala nukuttaa syliin joten suosittelen pyytämään sellaista vauvan omaa koppaa (saa mielestäni joiltain lentoyhtiöiltä). Jos siis on yhtään pidempi lento ja jos on väsynyt. Tässäpä meidän "vinkkejä" ja kokemuksia lentokoneessa olosta.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...