24.9.14

Rakastan taikasientä!

Ihan uskomattoman ihana tuote!

Meillä on keittiössä Tulikiven valkoinen komposiittikivitaso, ja valkoinen komposiittiallas.

Olen ollut niiden kanssa ihan tuskissani, kun allas on aina tumma (tee, kahvi ym) ja ei puhdistu yleispuhdistusaineilla miksikään. Työtaso imaisee silloin tällöin itseensä väriä, esim kun kerran valurautainen pannu jäi pöydälle, jäi pohjasta jälki. Samoin mustikoista jäi väriä.

Meille suositeltiin jo vuosi sitten Taikasientä. Skeptisenä kuluttajana kammoan jo pelkkää tuotteen nimeä; Taikasieni, haloo? Ei voi olla hyvä :D

No, nyt kuitenkin mammuttimarkkinoilla näin sientä tarjouslaarissa ja ajatttelin kokeilla. Ostettiin, ja meni vielä melkein viikko, kun se vaan lojui tuossa keittiössä pakkauksessaan.

Kokeilin sitä äsken.


Ensin putsasin lavuaarin. Kirkkaan valkoista tuli.

Äkkiä kuvaviesti Jussille:

"Rakastan taikasientä!"


Mulla ei tietenkään ole ennen-jälkeen-kuvia, koska ei tullut mieleenkään, että olisi syytä ottaa sellaisia :D 


Allas pesun jälkeen. Voin kertoa ettei sitä ole vuoteen nähty noin valkoisena :)

Tuo ihan tummin kohta tuolla viemäriaukossa on käsittelemätön, ja sen väristä oli toi metalli kokonaan. Lisäksi koko allas oli ruskeanharmaa. Yleispuhdistusaineilla pinttyneet tummentumat eivät lähteneet.


Tämä!Seuraavaksi jynssäsin keittiön työtasot, sitten menin vessaan pesemään allasta, seuraavaksi olin ulko-oven karmeja sienittelemässä... :D 

Pienessä huumassa! :D

Ei mutta oikeasti; suosittelen siis muitakin skeptikkoja kokeilemaan. Ei ole ihan hatusta vedetty tuo nimi!

 Ei mulla muuta tähän hätään :)


8 kommenttia:

 1. Taikasieni on hyvä, ollut käytössä jomonta vuotta. Mutta, jos käytät sitä johonkin isompaan alueeseen, niin käytä varoen. Esimerkiksi iso seinä tai iso taso, joka on ajan kuluessa vaan tummunut (ei siis varsinaista likaa) ja alat puhdistamaan sitä sienellä. Joudut todennäköisesti käymään koko alueen pienellä sienellä läpi, koska poistaa niin hyvin sen tummentuman, että lopuksi jää se valkoiseksi tullut kohta loistamaan liikaa.
  Hankala selittää, mutta pointti kai tuli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :D Tässä onkin se vaara että kohta olen noita isoja seiniä pesemässä sen kanssa ;D

   Poista
 2. Varoituksen sana: Posliilinen lavuaari, kaakeli tai korekakiiltoinen mdf -pinta KULUU taikasienen hiovansta vaikutuksesta, ja esimerkiksi lavuaari alkaa tämän jälkeen pinttymään helposti kun lika patinoituu sen rikkoinaiseen pintaan. Hiontojälkeä ei näe paljaalla silmällä, koska se on niin "hienoa". Lopputulos on siis ajan saatossa kaamea.

  VastaaPoista
 3. Meillä on valkoinen Silgranit allas ja sama ongelma myös sen kanssa. Toinen toimiva konsti altaan valkaisuun on valkaiseva wc:n pesuaine esim. Domestos. Hetken kun antaa vaikuttaa ja harjaa tiskiharjalla, niin johan on taas valkoinen. :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä on joo, mutta korkeakiiltoiset keittiökaapistojen ovet meni pilalle eli kiilto lähti pois ja ikuiset läikät jäi :(

  VastaaPoista
 5. Tämä on myös ihan huipputuote, esim. valkoisten muovituolien kanssa :) Itse olen kanssa näihin tykästynyt, kunhan muistaa, että ihan kaikkea ei tällä kannata pestä ;)

  VastaaPoista
 6. Varoitan minäkin, että maalatuilta seiniltä lähtee kiilto myös hyvin tehokkaasti pois tuolla sienellä. Auringon osuessa näkyy sivuttain katsottuna ikävät laikut :( Se taikasieni kun on niinkuin hiomapaperia. Siirryin käyttämään Universal Stonea ja sitäkin paljon varovaisemmin kuin alkuhuumassa tuota taikasientä.
  Kiva blogi sulla ja terveisiä kotikonnuiltasi ;)

  VastaaPoista
 7. Käytin tuota universal stonea myös aikanaan kunnes siirryin taikasieneen. Taikasientä helpompaa ja tehokkaampaa ei ole. Me ollaan varmaan 10-vuotta käytetty ihan laidasta laitaan eri pinnoille eikä mitään vauriota olla saatu aikaan. Päinvastoin oltaisiin ilman tuotetta jouduttu uusimaan monia pintoja kun olivat niin sottaisia. Halvaksi tuli remontti:) ja nyt on kiva kun noita saa ihan peruskauppareissulla eikä tarvitse metsästää erikoisliikkeestä.

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...