Kaksplus.fi

22.1.13

Piste iin päälle

Tuleva keittiömme on ostoksien puolesta vielä viimeistä silausta vaille valmis: Integroitava musta mikro, integroitava astianpesukone ja hana vielä puuttuvat.

Kodinkoneista on mahdollisuus tehdä hyviäkin kauppoja kuun vaihteessa messuilla, mutta hanoja tarpeeseemme sieltä tuskin löytyy?

Ensisijaisesti ajattelimme nimittäin pysyä samalla värikartalla muiden keittiön kalusteiden kanssa, ja siksi suurennuslasin alla ovat mustat ja valkoiset keittiönhanat.

Mustan keittiöhanan löytäminen netistä ei ole kovin vaikeaa: mm. Moen ja Kohler- merkkejä löytyy myynnistä hakusanalla Black faucets.

Ikeakin tarjoaa mustia hanoja, jopa muutamaa eri mallia. Samalla nettiä selaillessa vastaan tuli jonkin verran huonoja käyttökokemuksia Ikean hanoista. Onko jollain teistä Ikean hanoja? Onko ne pelittäneet? Toimivuus kuitenkin on toivomuslistan kärjessä, jopa ennen värivaatimuksia ;)

Kuvissa Moen, Kohler, Ikea ja Moen.Parhaalta vaihtoehdolta tällä hetkellä vaikuttaa Gustavsbergin Musta Coloric. Netraudasta/Talotarvike.comista sen saa tällä hetkellä ihan kohtuuhintaankin. Gustavsbergin Coloric taitaa olla muutenkin yksi harvoista Suomessa myytävistä sarjoista, jotka tarjoavat hanoja väreissä? Sininenkin on tosi hienon värinen.


Gustavsbergin Coloric Sinful Black, kuva netrauta.Sama sinisenä, kuva Gustavsberg.

Vielä shampanjakin. Hieno tuokin on!


Valkoiset hanat ovat enempi kiven alla. Ja jostain syystä niiden hintakin pompsahtaa helposti korkeammalle, kuin esimerkiksi mustilla. En löytänyt kaunista valkoista hanaa alle 400 euron?Valkoisia hanoja mm. Moenilta


Nuo kuvan valkoiset, kohtuuhintaiset hanat vaikuttaa kuvassa jo jotenkin huonomman näköisiltä kuin nuo mustat. Valkoisia keittiöitä on maailma pullollaan, niin olisko hyvännäköinen, järkevähintainen valkoinen hana markkinarako?


Tämän tutkimukseni valossa vaaka kallistuu vahvasti mustan hanashoppailun puoleen. Tarjouksia täytyy vielä vähän kaivella, jos jossain löytyisi tuo Gustavsberg alle 200 euron.


Vessan hanoja voikin sitten katsella vaikka kultaisena ; D
Olisko magee? Kelpais siinä kurlata.

Ovh on hiukan päälle 700 euroa, joten hinta voi muodostua estetiikan esteeksi tälläkin kertaa ;) 


Svedbergs, pesuallashana Love Me. Kuva valmistajan.7 kommenttia:

 1. Moi, mulla oli joskus moran keittiön ja wc:n hanat, ne alko jo 3 vuoden käytön jälkeen tiputtaa vettä, eli ihan paskat. En enään ikinä osta mitään mikä vaikuttaa pilipali merkiltä. olihan ne ihan hienon näköiset. Kyllä Oras ja Gustavsbergin on sentään laatua, vaikka oras valmistetaan vissiin nykyään kiinassa. Tarkoitin vaan et kaunis hana oudolta valmistajalta voi olla virhe.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Tuo Moen on ilmeisesti iso merkki Yhdysvalloissa, jopa johtava (?), mutta siltikin, ilmeisesti eri maiden välillä on eroja kaikissa noissa liitoskohtien (miksiniitänytsanotaankaan) koossa ym, että ehkä parempi pysyä kotimaassa ostoksilla.. Vai onko joku lukija ostanut ulkomailta hanan?

   Poista
 2. Niin ja nykyises asunnos on joku Damixa merkkinen keittiö hana näköjään vuotaa sekin. Tuli uuden keittiön mukana joka uusittiin pari vuotta sitten. Et ei nää oudot merkit vaan kestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Onpa huonoa tuuria :O ei kiva.. Ja vaikka oliskin takuu, niin aina se on ikävää jos joutuu vaihtaa ja palauttaa ja maksaa asentajan yms.

   Poista
 3. Meillä on Keittiössä Damixan hana, joka ei vuoda. Kun taas molemmissa vessoissa on Gustavsberg Coloric pesuallashanat (punainen ja musta) näistä molemmat tiputtelevat vettä hanan sulkemisen jälkeen ja vesi kulkeutuu hanan juureen. Kaikki ovat olleet käytössä nyt reilun parin vuoden ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! Oletko ollut yhteydessä huoltoon/myyjään takuusta?

   Voisko tästä kaikesta vaan päätellä,että on monesti vaan huonoa tuuria, jos sattuu saamaan huonosta valmistuserästä tulleen tuotteen?
   Meinaan, että esimerkiksi seinävessoista Idolla on ollut kuulemma paljon ongelmia, vaikka voisi luulla että iso merkki ja luotettava mielikuvakin siitä on, mutta ei sitä voi kukaan tietää ja varmistaa, saako toimivan pelin..

   Ehkä noita laatumerkkejä ostamalla todennäköisyyttä voi parantaa, mutta ei mikään merkki sataprosenttisesti varmaan pelaa... Hanat on muuten yhä hankkimatta... :) Pakkko nekin on kohta ostaa :)

   Poista
 4. Onko hana jo hankittu? Vasta eksyin blogiin joten ehkä vastaus löytyy uudemmista postauksista, sorry!
  Meillekin musta hana kelpaisi. Bauhausissa olisi just Granan hana tarjouksessa, mutta Suomi24:ssä, tuossa oikean tiedon tyyssijassa, lytättiin ko. merkki aika pahasti. Kiva kun sadesuihkut samaiselta valmistajalta on jo ostettu.... Ei vaan jaksa aina Orasta!

  VastaaPoista

Kiitos käynnistäsi :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...